لایف کوچینگ چیست؟

لایف کوچ متخصص است که به افراد کمک می‌کند تا در زندگی خود پیشرفت کنند و به رضایت بیشتری دست یابند.  لایف کوچ‌ها به مراجعین خود در بهبود روابط، شغل و زندگی روزمره کمک می کنند.

لایف کوچ یا مربی‌ می تواند به شما کمک کنند تا اهداف خود را روشن کنید، موانعی را که شما را عقب نگه می‌دارند شناسایی کنید، و سپس استراتژی‌هایی برای غلبه بر هر مانع ارائه دهید. در ایجاد این استراتژی ها، مربیان زندگی مهارت‌ها و استعدادهای منحصر به فرد شما را هدف قرار می‌دهند. مربی یا کوچ با کمک به شما برای استفاده حداکثری از نقاط قوت خود، پشتیبانی لازم را برای دستیابی به تغییرات طولانی مدت فراهم می‌کنند.

لایف کوچ یا مربی برای چه کسانی مناسب است؟

بسیاری از افراد به دنبال کوچینگ برای راهنمایی در جهت تغییرات مهم زندگی، مانند شروع یک شغل جدید هستند. با این حال، در بسیاری از موارد، افراد صرفاً برای کمک به ساختن یک زندگی شادتر و معنادارتر به مربی یا کوچ مراجعه می‌کنند.

نشانه‌هایی وجود دارد که کار نشان می‌دهد مراجعه به یک مربی یا کوچ می تواند برای شما مفید باشد. این علائم عبارتند از:

  • کج‌خلقی مکرر
  • سطوح بالای استرس و یا اضطراب
  • ناتوانی در ترک عادت‌های بد
  • عدم رضایت در زندگی اجتماعی
  • احساس نارضایتی مداوم در محل کار
  • حس خلاقیت مسدود شده

در سال‌های اخیر، کوچینگ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در واقع، تعداد فزاینده‌ای از افراد خلاق، مدیران اجرایی و کارآفرینان اکنون با یک مربی یا کوچ کار می‌کنند تا در زندگی حرفه‌ای و شخصی خود به موفقیت دست یابند.

انواع لایف کوچ ها (مربی‌ها)

در کوچینگ برخی از مربیان رویکردی کلی و همه‌جانبه را اتخاذ می کنند، اما بسیاری نیز وجود دارند که متخصص هستند و بر کمک به افراد در زمینه‌های خاص تمرکز دارند. برخی از انواع مختلف مربیان (کوچ‌ها) عبارتند از:

  • مربیگری اعتیاد و هوشیاری
  • مربیگری تجاری، اجرایی و رهبری
  • مربیگری شغلی
  • مربی دوستیابی و روابط
  • مربیگری رژیم غذایی و تناسب اندام
  • مربیگری طلاق
  • مربیگری زندگی خانوادگی
  • مربیگری مالی
  • مربیگری سلامت و تندرستی
  • مربیگری مهارت‌های زندگی
  • مربیگری سلامت روان
  • مربیگری معنوی
  • مربیگری ورزشی

رزرو کوچینگ آنلاین

کوچینگ آنلاین ویدیا

تفاوت بین مربی زندگی و یک درمانگر

تفاوت بین مربی زندگی و یک درمانگر

اگرچه ممکن است در فواید کار با یک مربی و شرکت در روان درمانی با یک درمانگر دارای مجوز همپوشانی وجود داشته باشد، این متخصصان نقش های متمایز دارند و اهداف منحصر به فردی را دنبال می‌کنند.

برخلاف مربیان زندگی، درمانگران و سایر متخصصان سلامت روان بر درمان شرایط سلامت روان و کمک به افراد برای مقابله با تروما و سایر مسائل مربوط به گذشته تمرکز می‌کنند. در حالی که کار با یک مربی زندگی (لایف کوچ) ممکن است به شما در مقابله با برخی مسائل حل نشده کمک کند، مربیان زندگی نمی‌توانند اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی، اعتیاد یا هر بیماری روانی دیگر را درمان کنند

درمانگر مربی (کوچ)
می تواند مسائل سلامت روان را درمان کند. نمی تواند مسائل سلامت روان را درمان کند.
دارای مدرک تحصیلی و دارای مجوز در زمینه مرتبط است. به هیچ مدرک رسمی یا آموزش آکادمیک نیاز ندارید.
ملزم به پایبندی به قوانین مشخصی است. ملزم به پیروی از قوانین سلامت نیستند.

درمانگران دارای مدرک مرتبط و مجوز هستند. آنها باید از مجموعه قواعد اخلاقی پیروی کنند و مقررات مربوط به رازداری و آموزش مداوم را رعایت کنند. این موضوع در مربیگری وجود ندارد، برای این منظور، یک مربی زندگی هرگز نباید به عنوان جایگزینی برای یک درمانگر در نظر گرفته شود.

اگر علائم یک مشکل سلامت روان را تجربه می‌کنید (مانند احساس ناامیدی، مشکل در تمرکز، اختلال خواب و اختلال خلق)، بسیار مهم است که در اسرع وقت با یک متخصص مشورت کنید.

مراحل کوچینگ

ارتباط و ارزیابی اولیه

در این مرحله تراپیست با نگرانی‌های شما آشنا می‌شود.

یافتن ریشه‌ی نگرانی‌ها در قدم بعدی صورت می‌گیرد.

در نهایت هدف‌گذاری مشخص و پایبندی به آن مطرح است.

کاری که کوچینگ می‌تواند برای شما انجام دهد:

مزایای کوچینگ

یکی از مزایای اصلی کوچینگ توانایی به دست آوردن دیدگاه تازه و آگاهانه در مورد مشکلاتی است که با آن روبرو هستید. علاوه بر ارائه بینش جدید در مورد چالش‌ها، کوچینگ می‌تواند به شما کمک کند تا الگوهای منفی را که می‌توانند مانع موفقیت شما شوند، کنار بگذارید.

بسیاری از افراد کار با یک مربی را به عنوان راهی برای پر کردن شکاف بین شرایط فعلی شما و زندگی که دوست دارید داشته باشید، می دانند. موارد زیر برخی از نتایج مثبتی است که می‌تواند در فرآیند کوچینگ حاصل شود:

  • تعادل بهتر کار و زندگی
  • از بین بردن ترس‌ها و اضطراب های طولانی مدت
  • افزایش خلاقیت
  • امنیت مالی بیش‌تر
  • بهبود مهارت‌های ارتباطی
  • زندگی کاری رضایت‌بخش‌تر
  • روابط قوی‌تر با دوستان و خانواده

علاوه بر این، افراد گاهی در فرایند کوچینگ وارد می‌شوند تا بر روی موانعی که ممکن است در یافتن شریک یا همسر اختلال ایجاد کند، تمرکز و کار کنند. بسیاری از مردم همچنین برای شناسایی علاقه خود و ایجاد مسیر شغلی ایده آل خود از مربی کمک می‌گیرند.

از آنجایی که جلسات معمولاً به صورت منظم در یک دوره زمانی طولانی برگزار می‌شوند، مربیان زندگی می‌توانند اطمینان حاصل کنند که مراجعان آن‌ها آنچه را که برای تجربه تغییرات قابل توجه ضروری است، اجرا می‌کنند.

برای تعداد زیادی از افراد، مسئولیت‌پذیری یکی از مزایای اصلی کار با یک مربی است.

همراه با ارائه حمایت و انگیزه ضروری برای حفظ حرکت، مربیان می‌توانند مشاهده کنند که فرد چه زمانی متوقف شده است یا نیاز به تنظیم مجدد اهداف خود دارد. در نتیجه، افراد اغلب به آن اهداف سریع‌تر و کارآمدتر از زمانی که خودشان کار می‌کردند دست می‌یابند.

تاثیر کوچینگ

مطالعات نشان داده است که کوچینگ علاوه بر تاثیر ذهنی مثبت در افراد مزایای دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • یک مطالعه نشان داد که مربیگری فردی و گروهی در کاهش اهمال‌کاری و بهبود دستیابی به هدف مفید است.
  • در مطالعه‌ای دیگر نشان داده شد که مربیگری نویدبخش بهبود خودکارآمدی و خودتوانمندسازی است.
  • مطالعه‌ای که در سال 2020 منتشر شد، نشان داد که مداخلات رهبری مبتنی بر مربیگری می‌تواند برای افزایش رفاه و بهبود عملکرد درون سازمان‌ها موثر باشد.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که کوچینگ می‌تواند طیف وسیعی از اثرات مثبت دیگر، از جمله بهبود بینش شخصی و بهبود تفکر را داشته باشد. همچنین می‌تواند به بهبود سلامت روان و کیفیت زندگی کمک کند.

درمان مراجع محور

به این نوع مشاوره، درمان انسان‌گرا نیز گفته می شود. این رویکرد به عنوان یک مخالفت با دیدگاه روانکاوانه ظاهر شد که بیان می‌کند همه ما انسان‌ها انگیزه را در پرخاشگری، رابطه جنسی، طمع و قدرت می‌یابیم.

در درمان فردمحور، باور این است که ما خوبی‌ها را در خود داریم و این چیزی است که باید به شکلی غالب ظاهر شود. این نوع مشاوره همچنین بر این باور است که در صورت حمایت، پذیرش و درک، توانایی حل مشکلات خود را داریم.

رفتار درمان‌های اجتماعی یا خانوادگی

انواع مشاوره برای اعتیاد به مواد مخدر که ذکر شد بر تغییر از طریق کار تک به تک با بیمار متمرکز بود. این نوع تمرکز روی فرد در حال بهبودی برای کار بر روی یک موفقیت پایدار حیاتی است. با این حال، ممکن است محدودیت هایی نیز داشته باشد. واقعیت این است که فرد در خلاء وجود ندارد، بلکه بخشی از جامعه یا گروهی از افراد بزرگتر است.

در درمان‌های فردی، فواید زیادی وجود دارد، اما زمانی که این تنها نوع درمانی است که بیمار در آن شرکت می‌کند، آن‌گاه با سبک‌های ارتباطی، تقویت‌ها و روال‌های آن نوع مشاوره محدود می‌شوند. در درمان های اجتماعی، نقش خانواده و جامعه در تضمین موفقیت در بهبودی بیمار از اعتیاد به مواد مخدر حیاتی می شوند.

سبک‌های درمانی که نقش عظیم محیط بیمار و گروه را تصدیق می‌کنند، درمان‌های مبتنی بر اجتماع یا خانواده‌محور نامیده می‌شوند. این درمان‌ها بر روی نیروهایی تمرکز می‌کنند که بر اعتیاد فرد به مواد مخدر تأثیر گذاشته‌اند. عواملی مانند:

  • نیاز به احساس فردیت.
  • نیاز به پذیرش در گروه.
  • تأثیرات روابط فرد با دیگران.
  • سابقه مصرف مواد مخدر یا مسائل مربوط به سلامت روان در خانواده بیمار.

این اطلاعات به ایجاد یک برنامه درمانی کامل و تخصصی برای بیمار کمک زیادی می‌کند.

رویکرد یکپارچه

با این رویکرد، چندین جنبه از سبک های مختلف در درمان استفاده می شود. این امر برای اطمینان از موفقیت بیش‌تر درمان اعتیاد به مواد مخدر از طریق مشاوره است. درمان یکپارچه بهترین عناصر انواع مختلف مشاوره اعتیاد را برای درمان بیمار و کمک به حفظ هوشیاری او ترکیب می کند. این یک نوع درمان بسیار جامع است.

مدل ماتریسی

این نوع درمان برای افرادی که در مصرف مواد مخدر مشکل دارند، به ویژه محرک‌هایی مانند داروهای ADHD، کریستال مت و کوکائین توصیه می شود. روشی که مدل ماتریسی کار می‌کند این است که ویژگی‌های مختلفی را در بر می‌گیرد به طوری که می‌توان همه عواملی را که در اعتیاد به مواد مؤثر است، در نظر گرفت.

این سبک درمانی از انواع دیگر مشاوره مانند CBT، رفتار درمانی، درمان های مبتنی بر اجتماع/خانواده و نیز موارد دیگر استفاده می کند. این به منظور ارائه مزایای بیشتر برای بیمار و خانواده در طول درمان اعتیاد به مواد مخدر است.

مزایای مشاوره ترک اعتیاد چیست؟

وقتی مشکلاتی که فرد را به سمت اعتیاد سوق داده است از طریق مشاوره شناسایی شود، شانس بیشتری برای بهبودی موفقیت آمیز وجود دارد. برخی از عواملی که فرد را به سمت مصرف مواد سوق می‌دهند می‌توانند استرس‌های زندگی، آسیب‌های عاطفی و غیره باشند.

با کمک درمانگران متخصص در زمینه اعتیاد می‌توان به رویدادهای علت و معلولی رسیدگی کرد و بیمار را در آگاهی بیشتر از تصمیمات خود راهنمایی کرد. در اینجا برخی از راه هایی که مشاوره اعتیاد می تواند برای فردی که سعی در بهبودی از اعتیاد به مواد مخدر دارد، مفید باشد، آورده شده است.

درمان اختلالات دلبستگی

هنگامی که ما کودک هستیم، در پنج سال اول زندگی خود شروع به ایجاد امنیت مادام العمر و اعتماد در روابط می کنیم. هر زمان که در این روابط دچار کاستی هایی مانند نادیده گرفته شدن یا سوء استفاده می شویم، مکانیسم های مقابله ای را اتخاذ می کنیم تا بتوانیم دوباره آن احساس امنیت را به دست آوریم.

در دوران بزرگسالی، برخی از افراد مبتلا به اختلالات دلبستگی ممکن است به الکل یا مواد مخدر روی بیاورند تا دلبستگی مورد نظر خود را پیدا کنند. با مشاوره می توان این ناامنی های دوران کودکی را درک کرد تا بیمار بتواند با آن مقابله کند و به تأثیرات آن بر رفتارها و مصرف مواد خود پی ببرد.

تغییر مکانیسم‌های مقابله ناسالم به استرس

مشاوره می‌تواند به فرد کمک کند تا نحوه واکنش خود به استرس‌های زندگی را تغییر دهد. از طریق جلسات، بیمار می تواند پاسخ های خود تخریبی و نادرست خود را نسبت به افراد یا موقعیت‌های دیگر شناسایی کند که سپس آنها را به سمت مصرف مواد سوق می دهد.

زمانی که فرد در حال بهبودی بتواند در مورد روش های جدید و سالم تری برای مقابله با استرس بیاموزد، رفتارهای مصرف مواد مخدر نیز می تواند تغییر کند. این امر در مورد محرک‌ها و هوس مصرف مواد مخدر یا الکل به آنها کمک می‌کند.

بهبود روابط خانوادگی

مشاوره فقط برای افرادی که سعی در بهبودی از اعتیاد دارند نیست. این برای خانواده و عزیزان آن‌ها نیز هست. مشاوره خانواده راه بسیار خوبی برای اطمینان از موثر و موفقیت آمیز بودن بهبودی است. وقتی خانواده ناکارآمد باشد، ممکن است بر بهبودی بیمار تأثیر بگذارد.

زمانی که عزیزان در جلسات مشاوره خانواده شرکت می کنند، می توانند در مورد راه های بهتر ارتباط بیشتر بیاموزند تا بتوانند افکار خود را در مورد مسائل مهمی مانند مصرف مواد مخدر بیان کنند. با ارتباطات بازتر، خانواده می تواند بهبود یابد و اعضای خانواده ممکن است شروع به بازسازی اعتماد به یکدیگر کنند.

فراهم کردن یک محیط امن

مشاوره مانند گروه درمانی در روند بهبودی حیاتی است. در آن، بیماران می توانند تجربیات، ترس ها و ناامیدی‌های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این تنظیمات ایمن، کنترل شده و توسط مشاور هدایت می‌شود.

شرکت‌کنندگان می‌توانند در طول بحث‌ها از یکدیگر حمایت کنند و در عین حال راه‌های بهتری برای پرهیز از مصرف مواد غیرقانونی و اطلاع از یکدیگر بیاموزند. درمان‌های گروهی برای فرد خوب است، زیرا ارتباط و همراهی را تشویق می‌کند و به درمان تشخیص دوگانه کمک می کند.

اغلب اوقات، فردی که اعتیاد به الکل یا مواد مخدر دارد، مشکل سلامت روانی نیز دارد. این ممکن است اختلال دوقطبی، افسردگی، اضطراب و غیره باشد. اگر وضعیت سلامت روان درمان نشود، این امکان وجود دارد که بهبودی بسیار دشوارتر شود.

مشاوره می تواند به بیمارانی که دارای مشکلات اعتیاد و سلامت روان هستند کمک کند زیرا جلسات درمانی رفتارهای مخرب و همچنین داروهایی برای شرایط روانی در اختیار آنها قرار می گیرد.

جمع بندی

بنابراین، آیا مشاوره اعتیاد موثر است؟ بله. مشاوره اعتیاد یک روش بسیار مفید و موثر برای درمان اعتیاد به مواد مخدر است. اکنون که متوجه شدید انواع مختلفی از مشاوره برای اعتیاد وجود دارد، می توانید به سادگی با مشاوران ما در ارتباط باشید و از مزایای مشاوره ترک اعتیاد بهره مند شوید.