برای دریافت مشاوره تماس بگیرید
۰۹۱۹۰۸۱۲۱۸۸ ۰۲۱۹۱۰۳۱۸۱۰ ۰۲۱۹۱۰۳۱۸۰۷

تشخیص تفکر مثبت و تفکر منفی و گفت‌وگوی درونی (ذهنی)

تشخیص تفکر مثبت و تفکر منفی و  گفت‌وگوی درونی (ذهنی)

گفت‌وگوی ذهنی (درونی) همان حرف‌هایی است که هر روز به ذهن شما می‌آیند، این افکار خودکار می‌توانند مثبت یا منفی باشند. اگر بیشتر افکاری که به ذهن شما خطور می‌کنند منفی باشند مسلماً دیدگاه‌ شما هم نسبت به زندگی منفی و بدبینانه است و اگر بیشتر افکار و گفت‌وگوهای درونی شما مثبت هستند شما خوش‌بین هستید و جزء افرادی هستید که مثبت فکر کردن را تمرین می‌کنند.

تفکر مثبت و تفکر منفی
انسان هر طور كه فكر كند همانطور هم زندگي مي كند . يعني اينكه ذهن انسان دهن بين است هرچه به او بگوئيد باور مي كند.
افكار مثبت ( خوشي ، خوشبختي ،‌احساس موفقيت ، احترام بنفس و ارزشمند بودن و … ) تاثير مثبت ( دلگرمي ، آرامش ، راحتي ، ‌انرژي ، عشق و … ) برجاي مي گذارند . پس هر انديشه خوبي كه در ذهن ما جاري شود بر سرنوشت زندگي ما تاثير مي گذارد در حالي كه افكار منفي ( حقارت ، خود كم بيني ،‌رنجش ،‌ترس و … ) نتايج منفي (‌عصبيت ،‌اضطراب ، عناد ،‌خشم ،‌خستگي و … ) توليد مي كند.
نمونه‌ای از افکار مثبت :
* من در موارد مختلف پیروز بوده‌ام هر چند شکست هایی نیز داشته‌ام.
* من فرد کارآمدی هستم.
* لازم نیست همه مثل هم باشند.
* بعضی افراد دروغ می‌گویند.
نمونه‌ای از افکار منفی:
* من همیشه شکست می‌خورم.
* دیگران نیز باید مثل من باشند.
* هیچ کس نباید دروغ بگوید.
* من فرد به درد بخوری نیستم.
امام علی (ع):
مراقب افکارت باش، که تبدیل به کلمات می شوند. مراقب کلماتت باش، که تبدیل به عمل می شوند. مراقب عملت باش، که تبدیل به عادت می شوند. مراقب عادت‌هایت باش، که تبدیل به شخصیتت می‌شوند. مراقب شخصیتت باش، که تبدیل به سرنوشتت می شوند.
در یک تحقیق علمی ثابت شده است که فعالیت منفی مغز (ناشی از فكر منفی) باعث ضعف سیستم ایمنی می شود، جالب اینكه عكس این مطلب هم صادق است. افكار مثبت باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. حتی در تحقیقی دیگر مشخص شد افرادی كه افكار مثبت، روشن و خوش بینانه دارند بیشتر عمر می كنند و حتی متوسط عمر این افراد ۵/۷ سال بیشتر از افراد منفی نگر است كه دائم افسوس گذشته را می خورند.

مثبت اندیشی سازنده و غیر سازنده:
دسته اول: سازنده و مفید
کسانی که همیشه به مسائل و رویداد هایِ آینده امیدوارانه نگاه می کنند و منتظر رخ دادنِ اتفاقات خوب هستند. البته این افراد هر لحظه آمادگی برخورد با اتفاقات به ظاهر بد را هم دارند و این آمادگی به آن ها در مدیریت و تصمیم گیری درست در مواقع خاص بی نهایت کمک می کند.
دسته دوم :غیرسازنده و مضر
افرادی که عقیده دارند نباید دنیا را سخت گرفت و بی خیال هستند و خود را خوش بین و آرام می دانند و کارهایشان را به موقع انجام نمی دهند و مسئولیت کارهایشان را نمی پذیرند.
مثبت اندیشی عاقلانه:
خوش بینی نیز می بایست عاقلانه باشد . نباید خوش بینی را با اعتماد کورکورانه به هر کسی یا چیزی اشتباه بگیریم. مثلا” در سرمایه گذاری در هر نوع فعالیتی بهتر است هم خوش باشیم و هم در کنار آن با نگاهی نقادانه و دقیق جلو برویم. نظر نقادانه به شما کمک می کند که جلوی هدر رفتن سرمایه تان را بگیرید و دقیق ترو بهتر تصمیم بگیرید. اگر قرار است در کاری سرمایه گذاری کنید بهتر است، ۷۰% با دید خوشبینانه و ۳۰% با دید نقادانه جلو بروید و در مورد آن کار تفکر و بررسی کرده و سپس تصمیم گرفته و اقدام کنید.

نوشته های مرتبط
3 دیدگاه
ناشناس

4

ناشناس

0.5

ناشناس

4.5

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *